Työssäoppiminen

1. Johdanto
 Niissä kiinnostavat tehtävien ja tapahtumien monipuolisuus. Tämä blogi käsittelee myös työssäoppimistani. Tavoitteeni on saada tämä valmiiksi kunnolla ja huolella tekemällä. Tähän voin hyödyntää taitojani TVT tunneilla, luovuutta ja kirjoitustaitoa.
2. Viialan Kotileipomo Oy

2.1 Yleistä

Työntekijöitä sielä on noin 14, jotka toimivat leipomon sisällä. Leipomo sijaitsee Viialassa Syrjätiellä, vanhan nahkatehtaan kupeessa.

Aloitin työssäoppimiseni Viialan Leipomossa 24.10.2017 Kopposen Iitun kanssa ja se päättyi 10.1.2017. Oppimisympäristöni siellä oli hyvin antelias, pääsin tekemään hommia joka puolella leipomoa ja myös myymälässä Viialan keskustassa.

Työtehtäviini kuului mm. Leivosten teko wienerpöydässä, pakasteiden otto, sähköisten tilausten otto, pakkaaminen, siivous, pitkojen teko, kala- ja lihakakkujen teko.

Wienerpöydän periaatteet olivat nopeus ja ammattiosaaminen, sillä minun piti tietää miltä ja miten kukin tuote näyttäisi ja miten se kuului tehdä. Opin tekemään wienermunkkeja, nakki- ja lihapiirakoita, lihapasteijoita, pitkä- ja vaniljawienereitä, hevosenkenkiä, mustikkaleivoksia, kaneli-ja joulupitkoja, neliöwienereitä sekä munapasteijoita. En edes muista kaikkia tekemiäni tuotteita koska niitä oli niin runsaasti. Joulun aikaan taittelin paljon joulutorttuja ja sokerittomiawienereitä.

Pakasteiden otossa hain aamupäivälllä päivän tuotteet pakasteesta, jotka oli tehty valmiiksi edellisinä päivinä. Puuttuvat tuotteet merkattiin listaan ja ylimääräiset myös. Inhosin sitä koska sielä kylmässä pakastimessa saattoi mennä jopa 20min. Tein myös tuotteita pakastimeen, kuten joulutähtiä ja omenaleivoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti