Suurkeittiön toiminta

5. Toimiminen opiskelijaravintolassa (suurkeittiö)


Toimiminen jakelussa

5.1 Suuriksen jakelu

Suurkeittiöllä jakelussa toimiminen vaatii tiivistä ryhmähenkeä. Jakelussa mm. Vahditaan ruuan kulutusta, putsataan tasoja ja jaetaan jälkiruokia. Jakelussa jakaudutaan joko lämpimän tai kylmän ruoan puolelle. Lämpimän ruoan puolella tarkastellaan tasojen siisteyttä ja katsotaan milloin pakit pitää vaihtaa. Kylmän ruoan puolella vahditaan salaatteja, maitoja, leipiä ja pidetään tasojen siisteys yllä. 

Kabinetissa

5.2 Opettajien ruokailu

Kabinetti, eli opettajien ruokailuhuone. Kabinetin hoitaja tarkistaa aamulla, että laseja, tarjottimia, ruokaluvälineitä ja kahvikuppeja on tarpeeksi. Myös lämpöhaude, lautastenlämmitin ja kylmähaude pitää laittaa päälle. Kabinetissa käydään ruokailun aikana monesti tarkistamassa tasojen siisteys ja ruoan riittävyys. 

Toimiminen ruoanvalmistuksessa

5.3 Ruoanvalmistus suuriksella

Ruoanvalmistuksessa ollaan kokkina, salaatissa ja dieetissä. Kokkina tehdään päivän ruokaa muiden keittäjien kanssa. Esim. Tehdään kastikkeita, laitetaan kasviksia paineeseen ja keitetään perunoita. Kokkina siivous on iso osa päivän kulkua, koska siisteydestä pidetään hyvää huolta. Ruokia maistellaan ja maustetaan tarpeiden mukaan paremmiksi. Myös oikean määrän tarkkailu on tärkeää. 

Asiakkaiden palvelu aukioloaikana

5.4 Opiskelijoiden ruokailu 

Ruokailussa on helppoa olla osallisena, koska ihmiset tietävät miten toimia. Muutaman kerran päivässä opiskelija saattaa kysyä onko tietty ruoka laktoositonta ja mitä se sisältää. 

Mielestäni olen suoriutunut jokaisesta tehtävästä hyvin ja olen saanut kaikki tehtyä. 
Olen oppinut paljon hygienista ja siitä miten kaikkia laitteita käytetään. Olemalla aktiivinen ja ahkera pärjää mistä tehtävästä vain. Itse tekeminen vaikuttaa oppimiseen paremmin, kuin lukemalla tekstistä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti