Keittiön toimintaa

6. Keskiviikko 15.9.2017

6.1 Normaali keittiöpäivä

Eilen opetuskeittiöllä oli teemana Afrikka. Teimme ja söimme afrikkalaiseen tapaan, eli ilman ruokailuvälineitä. Ruokana oli mannaryynikakkua ilman mausteita, riisiä ja broileria. Jokainen sai ottaa lusikalla palan mannakakusta ja muutaman palan broileria riisin kera. Jälkiruoaksi oli öljyssä ja rasvassa paistettuja munkkeja sekä minttuhunajateetä.

Itse tein myyntiin kaksi toscakakkua, mielestäni ne onnistuivat ihan hyvin vaikka täyte hieman valui keskeltä reunoille. Toscakakun tekeminen on yksinkertaista, jos osaa lukea ohjetta oikealla tavalla. En osallistunut ruoan tekemiseen sen enmpää.

Eilen emme pesseet lattiaa ollenkaan vaan lakaisimme sen ja kerättiin roskat. Loppusiivous oli nopea ja vaivaton. Tein paljon hommia tiskissä ja se oli ihan mukavaa.

Päivä meni ihan kivasti vaikka ruoka olikin hieman outoa ja pahaa. Teekin jäähtyi matkalla, mutta se meni nopeasti ohi niin kaikki oli kunnossa.



6.2 Viikon työt

Maanantai 20.10.

Maanantaina en ollut keittiöllä, kävin vain enkun tunneilla ja teoriatunnilla.

Keskiviikko 22.10.

Eilen meillä oli teemana Venäjä. Ruokana oli stroganoffia, riisiä, ohraa, lisäkesalaatti ja jälkiruokana karpalokiisseliä.

Tein stroganoffia eli naudanlihasuikaleet, sienet, sipulit, suolakurkut ja mausteet haudutettiin keskenään. Tekeminen oli helppoa mutta haudutusta oli niin kauan että jäi paljon aikaa oleskeluun,

Ruoka oli ihan hyvää, mutta karpalokiisseli oli niin hapanta ja kirpeää ettei se maistunut.

Keittiöllä tehtiin myös blinejä, joita söimme alkupaloiksi. Muutamat tekivät laskiais- ja voipullia myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti