3.1 Asiakkaat
Asiakkaiden palvelu aukioloaikana
Toiminta asiakkaiden aikana on haastavaa ja kiireellistä. Tarjoilina pitää ottaa kokoajan huomioon asiakkaat ja heidän toiveensa ja palvella parhaalla tavalla. Tilausten ottaminen on helppoa mutta kaikki muu sen mukana tuleva palvelu ja miellyttäminen on haasteellista vähällä kokemuksella. Kokkina oleminen on paljon helpompaa, kun ei ole ihmiskontaktia asikkaiden kanssa. Myös laskutus ja hyvät käytöstavat ovat suuri osa sebastianin päivärytmiä.
TEHTÄVÄ 6 Esivalmisteluiden merkitys onnistumiseen
3.2 Alkutyöt
Ilman esivalmistelua työnteko olisi todella hankalaa ravintolapäivänä, koska muutamassa tunnissa ei kerkeä tekemään salaattibuffaa ja kaikkea muuta asiakkaiden lisäksi. Esivalmistelussa katsotaan että kaikki on valmiina seuraavan päivän ravintolaa varten. Silloin on aikaa säätää lasien, ruokailuvälineiden ja kattausten kanssa. Valmistautuminen on iso osa onnistumista.
Ryhmässä toimimisen merkitys (yhteishenki)
3.3 Ryhmät
Yhteishenki esivalmistelun ja sebastianin aikana on korvaamatonta. Asiat saadaan nopeemmin ja paremmin valmiiksi ryhmässä, kuin yksin. Yhteishenki tukee onnistumista ja asioiden valmistumista parhailla mahdollisuuksilla.
4. Tiistai 14.2 Ystävänpäivä lounas
4.1 Ystävänpäivä
Saavuin tiistaina kouluun vasta n. 11 aikaan joten jäin pois alku valmisteluista. Keittiöllä sitten sain heti homman laittaa pizzan uuniin ajoissa, joka syötäisiin oman luokan kesken. Keittiöllä oli kiirettä aluksi ja ei jäänyt paljoa aikaa kuin siivoomiseen ja kananmunien kuorimiseen.
Kun kiire keittiöllä hellitti, niin alettiin pestä lattiaa kolmen opiskelijan voimin. Siivoamisen jälkeen tiskattiin ravintolasta tulleita astioita ja siivottiin tasoja valmiiksi, että päästäisiin nopeasti ravintolan jälkeen kotiin. Pakattiin tuotteita, jotka olivat valmiiksi jäähtyneet jäähykaapissa.
Oma ruokamme oli pala pizzaa, salaattia, janssoninkiusausta ja jälkipalaksi prinsessakakunpala. Mielestäni ruoka oli hyvää ja suoriuduttiin tehtävistämme hyvin jokainen. Eli siis taaas yksi onnistunut keittiöpäivä! Kuvia en ehtinyt ottamaan koska aikataulu oli hyvin tiukka, eikä sitä lopuksi edes muistanut kun oli kiire vaihtamaan vaatteita ja bussille.
Tiistai 21.2
4.2 Lisää Sebastiania
Tiistaina meillä oli ravintola päivä Sebastianissa. Keitin riisiä ja autoin muita,
Lopuksi oli siivoamista, mutta koska hommia oli niin vähän niin aika meni hitaasti.
Sinä päivänä asiakkaitakaan ei ollut paljoa vaikka salaattibuffa oli hyvin kattava. Silloin tarjoiltiin myös kolmensuklaankakku ja lissitomaattikeittoa.
MA 3.3
4.3 Valmistelut Sebastianissa
Maanantaina meillä oli misa päivä eli esivalmisteltiin katetta ja ruokia. Sain työkseni kattaa ja tehdä jälkiruokaa, eli karpalokiisseliä. Kattamisen aluksi jouduimme etsimään riittävästi oikeanlaisia ruokailuvälineitä, laseja, pöytäliinoja ja astioita. Käytimme aseet ja lasit pesussa, jonka jälkeen kiillotimme ne valmiiksi seuraavaa päivää varten. Saimme tehtäväksi kattaa oikealla tavalla jokaisen ruokalajin mukaan.
Kun pöytä oli melkein valmiiksi katettu, pääsimme kotiin joten päivä oli helppo.
TI 4.3
4.4 Päivä Sebastianissa
Tiistaina oli sitten oikea Sebastian päivä. Aamu alkoi katteen tarkistuksella, jonka jälkeen emme kerinneet tekemään jälkiruokaa joten toinen oppilas teki sen puolestamme. Minun piti olla kassalla ja siksi jouduin jättämään katteen viimeistelyn pois aikataulusta koska piti tutustua kassaan ja sen toimintaan.
Ravintola aukesi ja ihmisiä oli vähän, onneksi koska en oikein hallinnut kassaa ensin. Lopuksi kaikki meni hyvin ja ihmisiä oli harvakseen, joten oli helppoa totutella kassaan. Mielestäni se oli hieman tylsää, koska aikaa oli niin paljon vain istuttavaksi että kerkesi tulla tylsää. Lähinnä piirtelin ja rasvasi käsiäni.
Kassan laskeminen oli helppoa mutta puuttui 10e, koska tuli sähläystä loppukiireessä. Muuten ravintola päivä oli kiva ja saimme syödä taas salaattibuffaa, joka oli aivan loistava.
4.2 Lisää Sebastiania
Tiistaina meillä oli ravintola päivä Sebastianissa. Keitin riisiä ja autoin muita,
Lopuksi oli siivoamista, mutta koska hommia oli niin vähän niin aika meni hitaasti.
Sinä päivänä asiakkaitakaan ei ollut paljoa vaikka salaattibuffa oli hyvin kattava. Silloin tarjoiltiin myös kolmensuklaankakku ja lissitomaattikeittoa.
MA 3.3
4.3 Valmistelut Sebastianissa
Maanantaina meillä oli misa päivä eli esivalmisteltiin katetta ja ruokia. Sain työkseni kattaa ja tehdä jälkiruokaa, eli karpalokiisseliä. Kattamisen aluksi jouduimme etsimään riittävästi oikeanlaisia ruokailuvälineitä, laseja, pöytäliinoja ja astioita. Käytimme aseet ja lasit pesussa, jonka jälkeen kiillotimme ne valmiiksi seuraavaa päivää varten. Saimme tehtäväksi kattaa oikealla tavalla jokaisen ruokalajin mukaan.
Kun pöytä oli melkein valmiiksi katettu, pääsimme kotiin joten päivä oli helppo.
TI 4.3
4.4 Päivä Sebastianissa
Tiistaina oli sitten oikea Sebastian päivä. Aamu alkoi katteen tarkistuksella, jonka jälkeen emme kerinneet tekemään jälkiruokaa joten toinen oppilas teki sen puolestamme. Minun piti olla kassalla ja siksi jouduin jättämään katteen viimeistelyn pois aikataulusta koska piti tutustua kassaan ja sen toimintaan.
Ravintola aukesi ja ihmisiä oli vähän, onneksi koska en oikein hallinnut kassaa ensin. Lopuksi kaikki meni hyvin ja ihmisiä oli harvakseen, joten oli helppoa totutella kassaan. Mielestäni se oli hieman tylsää, koska aikaa oli niin paljon vain istuttavaksi että kerkesi tulla tylsää. Lähinnä piirtelin ja rasvasi käsiäni.
Kassan laskeminen oli helppoa mutta puuttui 10e, koska tuli sähläystä loppukiireessä. Muuten ravintola päivä oli kiva ja saimme syödä taas salaattibuffaa, joka oli aivan loistava.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti